Esittely


Tervetuloa vierailemaan Peurakankaan sivuille!

Sivuja ylläpitää minä, Mari. Olen trimmaaja/eläintenhoitaja ja entiseltä ammatiltani lähohoitaja.
Olen opiskellut eläintentrimmaajaksi PEMOlla Iisalmessa vuonna 2015. Olen käynyt kasvattajan perustutkinnon vuonna 2005,jolloin hankin myös Peurakankaan kennelnimen. Kasvattaja2 kävin vuonna 2019. Vuolasvirta palkinto myönnettiin 2022 Englanninspringerspanielien kasvatustyöstä.

Koiraharrastus on kulkenut mukanani koko elämäni ajan. Lapsuudenkodissani oli aina useampi metsästyskoira, ja ensimmäisen oma koirani oli sekarotuinen Panu, jonka sain kun olin ihan pieni, alle 10-vuotias. Seuraava oma koira oli bretoninarttu Tytti, joka tuli minulle 90-luvun alussa. Mieheni kanssa yhteiseksi koiraksi hankimme saksanpaimenkoira Rufin. Siitä se koiraharrastus sitten lähti.
Koiraperheeseemme on kuulunut niin shelttiä, mittelspitziä, itäsiperianlaikaa kuin englanninspringerspanieliakin näiden vuosien aikana. Nykyisin laumamme on kymmenen koiran suuruinen ja päärotuna on juurikin eng.springerspanieli. Myös muitakin rotuja löytyy, joista voit lukea lisää Koiramme- sivuilta.

Asumme Kuhmon keskustasta noin 5km Hyrynsalmen suuntaan ja ulkoilumaastot alkavat heti kotiovelta. Vapaa-aika kuluu yleensäkin erilaisissa koiratouhuissa, näyttelyissä tai kokeissa, ulkoillen tai viettäen mökillä aikaa. Meidät voikin bongata silloin tällöin erinäisistä koiranäyttelyistä tai kokeista.


Mari Komulainen